Doorgaan naar inhoud
Ibrahim Maalouf

Jazz/Blues

Ibrahim Maalouf tickets

2 Resultaten

Datum Selectie

België

1 evenement(en)

Internationale evenementen

1 evenement(en)

Over Ibrahim Maalouf

De Frans-Libanese trompettist, Ibrahim Maalouf komt op 30 mei naar het Koninklijk Circus met zijn nieuw album ‘S3NS’

In mei 2020 keert Ibrahim Maalouf naar aanleiding van de release van zijn 11e studioplaat 'S3NS' terug naar ons land. De Frans-Libanese trompettist en componist zal er een concert geven als onderdeel van de ‘S3NS’ tour: op zaterdag 30 mei in het Koninklijk Circus in Brussel.

Maaloufs talent om allerlei genres te vermengen wordt al meer dan tien jaar overal ter wereld geprezen. Op zijn nieuwe album bewijst hij wederom veelzijdig te zijn. Hij werkte er voor het eerst samen met latin muzikanten van Midden- en Zuid-Amerika.

Als tiener won Ibrahim de grootste internationale wedstrijden ter wereld en begon hij een carrière als klassieke solist. Vanaf de jaren 2000 wordt hij echter een vaste waarde, zowel in de pop- en de jazzwereld als in de wereldmuziek, mee dankzij zijn improvisatietalent. Sting, Salif Keita, Amadou & Mariam, Tryo, Matthieu Chédid, Lhasa de Sela en tal van andere artiesten met de meest uiteenlopende stijlen doen een beroep op hem.

In september 2019 ving zijn nieuwe Europese tournee aan te Parijs. Je kan hem in België live aan het werk zien in het Koninklijk Circus.