Doorgaan naar inhoud
The Hollies

Rock/Pop

The Hollies tickets

1 Resultaten

België

Er zijn geen aankomende evenementen in België.

Er zijn andere evenementen beschikbaar hieronder.

Internationale evenementen

1 evenement(en)

Over The Hollies

The Hollies werden in 1963 opgericht door Bobby Elliott, Tony Hicks, Allan Clarke, Graham Nash en Eric Haydock.

Tot midden jaren '70 was de band extreem populair en hadden de vijf zelfs meer hits dan The Beatles! Hiertoe behoorden songs als “Just One Look”, “I’m Alive”, “Stop Stop Stop”, “Dear Eloise”, of “Listen To Me”. Om er maar een paar te noemen!

In 1968 verliet Graham Nash de groep om zich aan te sluiten David Crosby en Stephen Stills. Een nieuw succesverhaal als, jawel, Crosby, Stills and Nash begon.

Het vertrek van Nash betekende echter niet het einde voor The Hollies. Integendeel! De Britten bleven succes oogsten. Niet alleen in Europa, maar overal ter wereld. Het is zelfs toen dat ze hun grootste hits kenden, zoals: ”Long Cool Woman in a Black Dress”, “The Air That I Breathe”, “He Ain’t Heavy, He’s My Brother”, “Bus Stop” of “Sorry Suzanne”.

The Hollies stonden ook bekend als echte innovators. Zo gebruikten ze bij hun opnames in de befaamde Abbey Road Studio ongewone instrumenten als de banjo, buisklokken (tubular bells!), een celesta, glockenspiel of zelfs doedelzakken! Ze waren ook één van de eerste rockbands die gebruik maakte van drie-stemmige zang.

Benieuwd naar wat The Hollies van ons landje vinden? Ontdek het in dit interview op onze blog!