Doorgaan naar inhoud
Kursaal Classics

Muziek Festival

Kursaal Classics tickets

0 Resultaten

Geen evenementen gevonden, probeer opnieuw!

Over Kursaal Classics

De magie van het orkest
Kursaal Classics ziet het groots


‘’Ieder mens wordt moederziel alleen geboren en ieder mens sterft net zo moederziel alleen’’ zong Robert Long. Wat we in tussentijd op deze aardbol doen, vullen we het liefst zoveel mogelijk zelf in. Het Kursaal reikt daartoe de hand via een reeks concerten onder de noemer Kursaal Classics.

Volgende concerten maken deel uit van de Kursaal Classics:

 • 13/10/2019 - 17u00 - Dubbel Brahms - Symfonie Orkest Vlaanderen
 • 01/12/2019 - 15u00 - Symfonie voor valse noot - Familieconcert - Symfonie Orkest Vlaanderen
 • 26/01/2020 - 17u00 - Mahlers noodlot - Antwerp Symphony Orchestra
 • 12/01/2020 - 15u00 - Nieuwjaarsconcert - Belgian National Orchestra
 • 23/02/2020 - 17u00 - Uitbundige Russische Dansen - Orchestre Philharmonique Royal de Liège
 • 22/03/2020 - 17u00 - A New World - Symfonie Orkest Vlaanderen
 • 10/05/2020 - 17u00 - Beethoven blaast 250 kaarsjes uit - Casco Phil
 • 14/06/2020 - 17u00 - Pianolaureaten Koningin Elisabeth Wedstrijd - Belgian National Orchestra


 • Het Kursaal is een mythische plaats met een boeiend verleden dat teruggaat tot in de negentiende eeuw. In de periode 1852-1914 speelde het Kursaal een belangrijke rol in het Belgische klassieke muziekleven. In de twintigste en eerste decennia van de eenentwintigste eeuw heeft de muziekprogrammering zowat alle watertjes doorzwommen. In die veelheid komt er vanaf seizoen 2019 – 2020 een focus op symfonische muziek. Een coherente kleurrijke reeks ‘Classics’ staat op de affiche met als speerpunten de presentatie van de beste Belgische symfonische orkesten, dirigenten en solisten die het publiek meevoeren en een repertoire dat onder de huid kruipt.

  De orkesten luisteren naar de namen Symfonieorkest Vlaanderen (SOV), Antwerp Symphony Orchestra (ASO, heette vroeger deFilharmonie), Orchestre Philharmonique Royale de Liège (OPRL) en Casco Phil (CP).

  De rode draad in die verscheidenheid is hun unieke positie in het Vlaamse en Belgische landschap. De orkesten – allen professioneel – hebben elk op zich eigen concertreeksen in steden als Brussel, Gent, Brugge, Antwerpen en Luik. Bovendien geven ze blijk van een artistieke souplesse die toelaat om meerdere periodes, stijlen en invalshoeken op te voeren. Muziek uit het heden en het verleden toegankelijk maken voor een zo breed en divers mogelijk publiek krijgt een duw in de rug dankzij de inleidingen voor elk concert die drie kwartier voor aanvang van het concert plaatshebben in de Ridderzaal. Wanneer mogelijk komt ook eens een dirigent, componist (levend) of solist aan het woord.

  Het SOV heeft een geprefereerde plek in de reeks: twee concerten per seizoen en daarnaast ook nog een familieconcert. Niet alleen gerenommeerde componisten, dirigenten en solisten krijgen het podium, het Kursaal zet ook de poort open voor jong en minder jong talent dat timmert aan een boeiende creatieve carrière. Reden te meer om erbij te zijn. Laat u inpakken door de magie van het orkest en live-beleving in een zaal van wereldfaam.