Doorgaan naar inhoud
Kim Wilde

Rock/Pop

Kim Wilde tickets

13 Resultaten

België

1 evenement(en)

Internationale evenementen

12 evenement(en)
13 van de 13 evenementen geladen

Over Kim Wilde

Kursaal Oostende dompelt zich volledig in New wave stijl voor de komst van een icoon uit de jaren 80 : Kim Wilde

In de jaren 80 bestormde Kim Wilde de hitlijsten met haar aanstekelijke New Wave hits. Haar debuut "Kids in America" werd in 1981 onmiddellijk een internationaal succes, gevolgd door topsongs als "Cambodia", "View from a Bridge" en "Never trust a Stranger".

Niet minder dan dertig miljoen albums en singles heeft ze ondertussen verkocht. In 2016 verschijnt ze terug op de podia tot grote vreugde van de fans. Ze is tijdloos geworden! Kim Wilde doet haar naam alle eer aan. Haar songs zijn soms een tikkeltje ruig, maar tegelijk gevoelig, door de aanstekelijk melancholieke klank van haar stem. Rock met een twist, die begin jaren ’80 de titel New Wave mee kreeg. Een stijl die goed in de smaak viel van het internationale poppubliek. In 1983 werd ze bij de Engelse BPI Awards uitgeroepen tot beste Engelse zangeres.
In de jaren ’90 laste ze een muzikaal sabbatical in en vulde ze haar tijd met het moederschap en tuinieren. Maar Kim kwam terug, en hoe. In 2003 scoorde zij samen met de Duitse zangeres Nena de hit "Anyplace, Anywhere, Anytime". Het resultaat: vijf weken op nummer 1 in de hitparade. Dat succes markeerde haar comeback op het podium en in de studio. Met "You Came" scoorde ze in 2006 weer een hit en er volgden nog diverse nieuwe albums, met als laatste wapenfeit haar kerstalbum Wilde Winter Songbook in december 2014. Momenteel werkt de zangeres aan een nieuw album en live staat ze er helemaal terug.