Doorgaan naar inhoud
Joker Live in Concert

Overige - Muziek

Joker Live in Concert tickets

2 Resultaten

België

1 evenement(en)

Internationale evenementen

1 evenement(en)

Over Joker Live in Concert

Joker Live in Concert | Woensdag 17 maart 2021 | Paleis 12, Brussel

Unieke muziekbeleving van meervoudig award-winning film Joker op 17 maart 2021 in Paleis 12

Op woensdag 17 maart 2021 komt Todd Philips’ baanbrekende, award-winning film Joker helemaal tot leven met voltallig liveorkest in Paleis 12 Theater. Deze kaskraker is met een opbrengst van ruim een miljard dollar wereldwijd en twee Oscars voor beste acteur en beste muziek een van de meest succesvolle films van 2019. Tijdens Joker - Live in Concert wordt de gerenommeerde filmmuziek van componiste Hildur Guðnadóttir voor het eerst live uitgevoerd. Dit beklijvende concert biedt een unieke (her)ontdekking van de ontstaansgeschiedenis van ’s werelds beroemdste stripschurk.

De prachtige en spannende – met een BAFTA, een Golden Globe en een Oscar bekroonde – filmmuziek is essentieel voor de emotionele reis van Joaquin Phoenix' personage Arthur Fleck. Guðnadóttirs onnavolgbare muziek maakt live de emotionele zwaarte, textuur en sfeer van Phoenix’ aangrijpende vertolking iets lichter. De mix van industriële soundscapes met rouwe, emotieve snaarmelodieën creëert een melancholische sluier met momenten van hoop die zich langzaam ontwikkelen tot een verontrustende spanning. Een voltallig orkest brengt deze unieke muziek tot leven waardoor je Joker op een meeslepende en volledig nieuwe manier ervaart.

Hildur Guðnadóttir is een van de meest geprezen jonge componisten van haar generatie. Ze werd beschreven door The Times als “music to Hollywood’s ear”, en is de eerste solowinnares van de Golden Globe voor Best Original Score. De IJslandse staat ook bekend als de met een Grammy bekroonde componiste van de geliefde HBO-miniserie Chernobyl.

“When we recorded the music, the orchestra brought such depth and detailed attention to the performances that we were all literally holding our breaths during most of the recording sessions. I’m so happy to get to go there again and for an audience to experience that too”. Hildur GuðnadóttirTickets voor Joker Live in Concert zijn verkrijgbaar bij Ticketmaster.be.