Doorgaan naar inhoud
European Philharmonia

Klassiek

European Philharmonia tickets

1 Resultaten

Datum Selectie

België

1 evenement(en)

Over European Philharmonia

European Philharmonia is een nieuw orkest, opgericht in 2013. De bedoeling van de oprichters is om klassieke muziek opnieuw dicht bij de mensen te brengen. Klassieke muziek is alomtegenwoordig en toch is het moeilijk om de concertzalen gevuld te krijgen.
Het is de visie van artistiek leider en dirigent Walter Proost om juist die muziek te brengen die de mensen graag willen horen en die te doorspekken met af en toe een ontdekking...

Walter Proost is de bezielende artistieke kracht achter het orkest. Onder zijn leiding verenigt European Philharmonia gevestigde topmusici en jonge beloftevolle talenten. Elk jaar wordt een repertoire samengesteld met de bedoeling dit te brengen in verschillende schouwburgen en de beste concertzalen van België en Nederland.

European Philharmonia is het orkest in residentie van Kursaal Oostende en bracht de voorbije seizoen reeds concerten in onder meer het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel, Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Paleis 12 van Brussels Expo, waar we het orkest waren voor het prestigieuze Gladiator filmconcert.