Doorgaan naar inhoud
Bejart Ballet Lausanne

Ballet & Dans

Bejart Ballet Lausanne tickets

4 Resultaten

Datum Selectie

België

4 evenement(en)

Over Bejart Ballet Lausanne

Béjart Ballet Lausanne
  • Donderdag 4 februari 2021 | Koninklijk Circus - Brussel
  • Vrijdag 5 februari 2021 | Koninklijk Circus - Brussel
  • Zaterdag 6 februari 2021 | Koninklijk Circus - Brussel
  • Zondag 7 februari 2021 | Koninklijk Circus - Brussel


Na de triomf in het Paleis voor Schone Kunsten in Charleroi met DIXIT, kondigt Béjart Ballet Lausanne zijn terugkeer aan naar het Koninklijk Circus in Brussel van 4 tot 7 februari 2021 met Boléro (meesterwerk van Maurice Béjart) en Tous les hommes presque toujours s’imaginent (nieuwe creatie van Gil Roman en wordt voor het eerst in België voorgesteld).

John Zorn is een van de voornaamste componisten in het hedendaagse Amerikaanse muzieklandschap. De dichtheid en veelzijdigheid van zijn uitzonderlijke werk, zijn durf en artistieke vrijheid blijven de artistiek directeur van het Béjart Ballet Lausanne aanspreken en fascineren. In het licht van het aanzienlijke oeuvre aan meervoudige composities, duikt Gil Roman in het universum dat deze briljante multi-instrumentalist tussen 1990 en 2017 verkende.

Bolero wordt al meer dan een halve eeuw wereldwijd lof toegezwaaid en is ongetwijfeld de bekendste en meest geliefde choreografie van Maurice Béjart. Het is een absolute must, een tijdloos en multigenerationeel meesterwerk … Sinds de première in 1961 in Brussel hebben grote solisten de choreografie gebracht die Maurice Béjart voor Duska Sifnios had uitgewerkt, maar waarop Jorge Donn voor altijd zijn stempel heeft gedrukt. Vandaag delen Elisabet Ros en Julien Favreau afwisselend de hoofdrol. Bolero werd in september 2004 twee weken lang voor een uitverkocht publiek gebracht om het 50-jarige bestaan van het dansgezelschap te vieren. Nu keert het werk van 4 tot 7 februari 2021 terug naar het Koninklijk Circus voor een voorstelling zo dicht mogelijk bij het publiek.

Tickets voor Béjart Ballet Lausanne zijn verkrijgbaar bij Ticketmaster.be.