Doorgaan naar inhoud
Arts Center Saint-Michel

Ballet & Dans

Arts Center Saint-Michel tickets

0 Resultaten

Geen evenementen gevonden, probeer opnieuw!

Over Arts Center Saint-Michel

De Notenkraker

Het Klassieke Ballet van Sint-Petersburg en het Arts Center Saint-Michel presenteren: «De Notenkraker».

Dit prachtige kerstsprookje werd voor het eerst opgevoerd in het Mariinsky Theater in 1892. Het kleine meisje Marie ziet ‘s nachts een wonderijke kerstdroom, op haar afgestuurd door de goede tovenaar Drosselmeier. In haar droom verdwijnen alle grenzen tussen realiteit en fantasie. Haar Kerstcadeau – een notenkrakerpop – wordt voor haar een dappere beschermer in haar strijd tegen de muizen. Tegelijkertijd is het een knappe prins, die haar eerste romantische gevoelens opwekt.

«De Notenkraker» werd gearrangeerd door Mikhail Vensjikov is een klassiek balletspektakel uit Sint-Petersburg waarin alle belangrijke danspartijen van Marius Petipa en Lev Ivanov (de oorspronkelijke choreografen van de premiereversie) behouden werden. Denk bijvoorbeeld aan de beroemde “Sneeuwvlokjesdans”, “Bloemenwals” en “Speelgoeddans”. Voor het eerst sinds honderd jaar duikt ook het beruchte “Adagio Met De Sjaal” terug op, in het eerste bedrijf van het ballet.

De sprookjesachtige sfeer van het wintersprookje raakt zowel kinderen als volwassenen. «De Notenkraker », gebracht door het Klassieke Ballet van Sint-Petersburg is dan ook een prachtig kerstcadeau voor jong en oud!

Het Arts Center Saint-Michel zet de glorieuze traditie van het Russische klassieke ballet voort en toont zijn beste prestaties over de hele wereld. De afgelopen jaren werd hun succesvolle productie onder meer vertoond in Europa, Japan en Amerika.

Het dansgezelschap van het Klassieke Ballet van Sint-Petersburg en het Arts Center Saint-Michel bestaat uit vormalige leerlingen van het wereldberoemde Waganowa-balletschool. Eeuwenoude tradities van deze balletschool uit Sint-Petersburg zorgen steeds voor een unieke eenheid en kwaliteit van deze dansgroep, die uiterst belangijk is voor zulke voorstellingen als «De Notenkraker» en «Het Zwanenmeer».

Tickets voor De Notenkraker zijn verkrijgbaar bij Ticketmaster.be