The Art of Banksy Tickets

Wegens het grote succes van de tentoonstelling, zijn we fier te mogen aankondigen dat The Art of Banksy zal verlengd worden tot 7 mei! . Steve Lazarides bracht de werken van ’s werelds meest beroemde – of beruchte – straatkunstenaar samen.

De tentoonstelling The Art of Banksy brengt de historische straten van Londen naar Antwerpen. Bezoekers worden meegenomen op een reis waarin ze het omstreden genie van ’s werelds meest beruchte straatkunstenaar kunnen ontdekken aan de hand van een retrospectieve met meer dan 80 van zijn ‘off-street’ meesterwerken. Banksy’s kunst is vooral bekend om het gebruik van sjablonen. De kunstenaar combineert donkere humor met achterliggende politieke boodschappen en maatschappelijke thema’s, wat hem tot een van de grootste kunstenaars van onze tijd heeft gemaakt.

The Art of Banksy toont meer dan 80 werken van de controversiële kunstenaar in hoogtechnologische tentoonstellingsinstallaties. Alle werken in de tentoonstelling The Art of Banksy zijn originele werken of zeefdrukken in beperkte oplage van de hand van Banksy zelf, stuk voor stuk uniek qua vorm. The Art of Banksy toont hoe Banksy’s werken ook buiten hun originele context nog relevant blijven en geeft de bezoekers stof tot nadenken.

De tentoonstelling geeft echter niet prijs wie of wat Banksy is. Is hij een einzelgänger? Is het een collectief? Al sinds de vroege jaren 1990 houden die vragen de kunstwereld in hun greep. Hoe slaagt de Britse Banksy erin overal ter wereld op te duiken en de gevestigde kunstorde op zijn kop te zetten met humoristische, politiek getinte en soms ook provocerende werken in de openbare ruimte? Vaak gebruikt de kunstenaar sjablonen om beelden en boodschappen op muren aan te brengen. Soms hangt hij zijn werk gewoon zelf op in musea, achter de rug van de curatoren, zoals in het New Yorkse Metropolitan Museum of Art en in het Londense British Museum.

Sorry, geen resultaten gevonden voor 'The Art of Banksy'

Probeer uw zoekopdracht aan te passen of klik op onderstaande categorieën.

Bladeren per categorie