Caetano Veloso Tickets

Veloso is wellicht de populairste en meest invloedrijke componist en zanger uit dit Zuid-Amerikaanse land. Eind jaren 60 vluchtte hij, net zoals boezemvriend Gilberto Gil, naar Londen. Deze twee uithangborden van het immens populaire Tropicalismotraden vaak samen op. Met hun mix van avant-garde en een meer traditionele Braziliaanse sound drukten ze een onuitwisbare stempel op de Europese en Zuid-Amerikaanse muziek.
Vanaf de jaren 80 stijgt Velosos populariteit ook buiten Brazilië. In 2004 brengt de Braziliaan «A Foreign Sound» uit, zijn eerste volledig Engelstalige album, met covers en nieuwe interpretaties van onder andere Cole Porter, Bob Dylan en Nirvana. Naast zijn vele solo- en live albums (waaronder «Live at Carnegie Hall» met David Byrne van Talking Heads), componeert hij ook vaak soundtracks. Denk bijvoorbeeld aan die voor «Hable con Ella» van Pedro Almodovar of «Frida» van Julie Taylor.

Caetano Veloso is een icoon van de wereldmuziek. Gedurende z’n lange carriëre sleepte hij tal van prijzen in de wacht, waaronder 11 (Latin) Grammy Awards. Ook voor z’n laatste album, «Two Friends, One Century Of Music», was hij op de afgelopen 2017 Grammy Awards genomineerd in de categorie «Best World Music Album».

Sorry, geen resultaten gevonden voor 'Caetano Veloso'

Probeer uw zoekopdracht aan te passen of klik op onderstaande categorieën.

Bladeren per categorie